Kinkulle sopiva - Mauste- ja yrttisekoitus on huolellisesti valittu yhdistelmä, joka antaa kotitekoiselle kinkulle ainutlaatuisen paprikan maun ja aromin.
Haaveiletko suolatuista, aromaattisista, herkistä ja erikoisen makuisista lihoista? Haluatko palata aikaan, jolloin ruoat eivät olleet täynnä kemikaaleja ja keinotekoisia lisäaineita? Siihen on ratkaisu! Mauste- ja yrttisekoituksemme avulla valmistat helposti herkullisia, aromaattisesti paprikaisia ja suussa sulavia liharuokia vain luonnollisista ainesosista! Kinkulle sopiva on erityisesti valikoitu, luonnollinen mauste- ja yrttisekoitus ilman suolaa, säilöntäaineita ja makuaineita. Sekoitus sisältää: paprikaa, mustapippuria, katajanmarjaa, muskottipähkinää, maustepippuria, timjamia, meiramia ja valkosipulia - valitsemalla tuotteemme saat siis takuun turvallisesta ja terveellisestä ruoasta! Yksi 30 g:n pakkaus riittää jopa 2,5 kg:n lihan suolaamiseen! Tuotteen monikäyttöisyys tekee siitä sopivan sekä suosikkisianliharuokien että riistan, lampaanlihan tai vasikanlihan valmistukseen. Suolaamisen jälkeen tämä sekoitus antaa lihalle erityisiä maku- ja tuoksuominaisuuksia - se maistuu erinomaiselta sekä savustettuna, paistettuna että keitettynä. Yllätä läheisesi liharuokien uskomattomalla esityksellä!
Käyttöohje:
Ainesosat 2,5 kg kinkkua varten:
Resepti:
Kaada mauste- ja yrttisekoituksen päälle 0,5 L vettä ja kiehauta, sitten jäähdytä. Valmista liemi 1,5 L vedestä, peklosuolasta ja sokerista. Aseta kinkut suolausastiaan ja ruiskuta liemi suhteessa noin 60 ml per 1 kg. Lisää sitten loput suolausliemestä jäähtyneeseen veteen mauste- ja yrttisekoituksen kanssa, sekoita hyvin ja kaada liha niin, että se on täysin upotettu. Parasta on painaa ylhäältä (esim. painolla), jotta se ei nouse liemestä. Suolaa 10-14 päivää jääkaapissa. Suolaamisen jälkeen ota kinkut liemestä, aseta ne lihaverkkoihin ja ripusta ilmavaan paikkaan kuivumaan. Näin valmistetut kinkut savusta 50-60°C:ssa 3-4 tuntia (kunnes saat kultaisen värin). Savustamiseen käytä lastuja, esim. leppä- ja pyökkilastuja. Savustuksen jälkeen keitä kinkut vedessä, jonka lämpötila on 75-80°C, kunnes lihan sisälämpötila on 68°C.
Ainesosat: mausteet 70% (makea paprikarouhe, valkosipulirouhe, jauhettu katajanmarja, timjaminlehti, jauhettu tulinen paprika), jauhettu mustapippuri, jauhettu muskottipähkinä, maustepippuri, yrtit 16,7% (timjami, meirami). Tuote voi sisältää seesaminsiemeniä, selleriä, sinappia, gluteenia, rikkidioksidia, maapähkinöitä ja soijaa.
Kokeile myös meidän lihakalkulaattoria.
Nettopaino: 30 g
Huomio!
Ei sisällä suolaa, sokeria, säilöntäaineita eikä natriumglutamaattia.
Säilytä kuivassa, älä altista suoralle UV-säteilylle.
Tehtaalla käytetään allergeenituotteita: sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.
Pakkauksen mitat: