Peklosuola 1 kg

Symboli: 410023
EAN: 5904816004199

1,49 EUR

Lisää ostoskoriin

1,49 EUR/kg

Symboli: 410023
EAN: 5904816004199


KUVAUS

Kotitekoiset leikkeleet ovat poikkeuksellisen maukkaita ja katoavat pöydästä useimmiten silmänräpäyksessä. Uusien reseptien ja makuyhdistelmien luomisen aikana ei pidä unohtaa valita sopivaa tapaa leikkeleiden säilyttämiseen, sillä juuri sen ansiosta voimme nauttia niistä pidempään ja kuluttaa niitä... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

Kotitekoiset leikkeleet ovat poikkeuksellisen maukkaita ja katoavat pöydästä useimmiten silmänräpäyksessä. Uusien reseptien ja makuyhdistelmien luomisen aikana ei pidä unohtaa valita sopivaa tapaa leikkeleiden säilyttämiseen, sillä juuri sen ansiosta voimme nauttia niistä pidempään ja kuluttaa niitä terveydelle turvallisella tavalla. Yksi tällaisista tehokkaista säilöntämenetelmistä on pekolisuolan käyttö. Mitkä ovat sen käytön suurimmat hyödyt?


  • Ylläpitää mikrobiologista turvallisuutta - suojaa erikoisuutesi ei-toivottujen mikro-organismien, erityisesti Clostridium botulinum -bakteerin, kehittymiseltä.
  • Korostaa lihatuotteiden luonnollista väriä - suojaat helposti ja tehokkaasti tuotteesi luonnollisen punertavan värin menettämiseltä.
  • Kuiva- ja märkäpekolointiin - valitset itse sinulle mukavimman tavan lihan säilyttämiseen.
  • Helppo käyttää - pakkauksessa on lyhyt ja selkeä käyttöohje. 
  • Turvallinen terveydelle - tuote täyttää kaikki turvallisuusstandardit. 


Mitä on pekolisuola, jota kutsutaan myös pekolisuolaksi tai pekolointisuolaksi? Se ei ole muuta kuin sekoitus keittämätöntä joditonta ruokasuolaa ja natriumnitriittiä. Pekolisuola suojaa lihaa luonnollisen punertavan värin menettämiseltä ja ennen kaikkea suojaa tuotteita ei-toivottujen mikro-organismien, erityisesti botuliinibakteerin, kehittymiseltä. Antioksidantin lisäys vähentää jäännösnitriitin määrää, mikä rajoittaa tehokkaasti nitrosamiinien muodostumista. Se nopeuttaa nitriittien muuttumista typpioksidiksi, parantaen lihatuotteiden väriä. Se on myös erinomainen stabilointiaine. Pekolisuolan käyttö mahdollistaa myös lihan jatkokäsittelyn, kuten savustamisen, kuivaamisen ja kypsyttämisen.

 

Käyttöohje 1 kg lihaa valmistettaessa:

Märkäpekolointi: lisää 58-65 g pekolisuolaa 1 litraan kylmää vettä, lisää 4 g sokeria ja mahdollisesti suosikkimausteitasi. Pekoloi liha liemessä 7-14 päivää jääkaapissa.


Kuivapekolointi lihapaloille: hiero lihaan 18-25 g pekolisuolaa ja mahdollisesti suosikkimausteitasi. Pekoloi jääkaapissa 3-7 päivää (lihan paksuus 1 cm - 1 päivä pekolointia).


Kuivapekolointi makkaralihoille: lisää 13-17 g pekolisuolaa 1 kg jauhettua lihaa ja suosikkimausteitasi. Jätä valmis seos jääkaappiin 1 päiväksi.

 

Ainesosat: joditon suola, paakkuuntumisenestoaine: E536, natriumnitriitti.


Huomio!

Ei suoraan nautittavaksi.

Taikina
1.0 kg

Rodzaj
Ilman yrttejä

Käyttö
yleiskäyttöinen lihoille