Peklosuola - Pekla krakovalaiselle makkaralle on seos, jonka avulla voit nauttia terveellisistä, aromaattisista ja maukkaista leikkeleistä, jotka on valmistettu omassa keittiössäsi!
Lihan peklointi uudella peklallamme on puhdasta nautintoa. Valmistat helposti ja nopeasti herkullisia keitettyjä tai savustettuja makkaroita, joista saat esiin ainutlaatuisen, perinteisen maun. Peklamme tekee myös lihatuotteistasi mikrobiologisesti stabiileja. Seokseen sisältyvät yrtit, kuten korianteri, valkopippuri, valkosipulijauhe, maustepippuri ja kumina, antavat niille lisäksi erinomaisen ja ainutlaatuisen aromin. Käyttämällä peklosuolaa krakovalaiselle makkaralle varmistat, että lihasi pysyy houkuttelevan vaaleanpunaisena ja houkuttelee vieraita houkuttelevalla ulkonäöllään. 115 g pakkaus riittää jopa 5 kg krakovalaista makkaraa varten.
Kokeile luotettavaa, perinteistä reseptiämme 5 kg krakovalaista makkaraa varten:
Ainesosat:
Valmistus:
Poista kalvot ja rasva lihasta ja leikkaa se noin 2-4 cm kuutioiksi. Jauha naudanliha ja pekoni hienoimmalla koneen terällä. Vaivaa naudanlihaa erikseen 0,5 L kylmää vettä, kunnes saat valkoisen liisterin. Jauha jäljelle jäävä liha 8-12 mm rei'illä varustetulla terällä. Sekoita kaikki, lisää pussin sisältö ja vaivaa huolellisesti. Liota proteiinikuoret, täytä ne sitten tiiviisti täytteellä ja anna seistä vähintään 8 tuntia huoneenlämmössä, jotta liha kuivuu ja asettuu hyvin (voit käyttää kylmän tuulettimen puhallusta). Savusta näin valmistetut makkarat 50-60°C lämpötilassa noin 3 tuntia, ja keitä sitten upottamalla liha 75-80°C veteen. Keitä, kunnes patukan sisälämpötila on 68°C. Savustusprosessi voidaan ohittaa, ja patukat voidaan keittää suoraan kuivumisen ja lihan asettumisen jälkeen kuorien sisään.
Ainesosat: suola (suola, paakkuuntumisenestoaine: E 536), mausteet (korianteri, valkopippuri, valkosipulijauhe, maustepippuri 4,3%, kumina), natriumnitriitti. Sisältää luonnollisesti esiintyviä sokereita.
Tuote saattaa sisältää pieniä määriä sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.