Suunnitteletko kotiviinin valmistamista omenoista tai valkoisista viinirypäleistä? Uudet kuivatut Enovini® OK WHITE -hiivat, jotka vähentävät happamuutta, ovat paras valinta!
Enovini® OK WHITE on kuivatut viinihiivat, jotka vähentävät valkoisten hedelmien, jotka sisältävät omenahappoa, viinien happamuutta. Nämä hiivat on ensisijaisesti tarkoitettu omenoille ja valkoisille viinirypäleille, ja niiden avulla valmistat tasapainoista, maukasta viiniä, joka on pehmeän makuinen ja rikkaan hedelmäinen.
Enovini® OK WHITE -hiivojen happamuutta vähentävät ominaisuudet mahdollistavat maukkaiden, vähemmän makeiden (puolimakeiden ja puolikuivien) viinien valmistamisen.
Pakkaus mahdollistaa 35 litran viinin valmistamisen, jonka alkoholipitoisuus on jopa 14 %. Hiivat ovat helppokäyttöisiä, eikä niiden esikasvattaminen ole tarpeen.
Käyttöohje:
Sekoita pussin sisältö 100 ml:aan vettä, joka on keitetty ja jäähdytetty 30°C:seen.
Anna seoksen seistä 20 minuuttia huoneenlämmössä, kaada sitten käymisastiaan tai viinipulloon. Suositeltu sokerin alkuperäinen pitoisuus on enintään 18°Blg ja happamuus enintään 16 g/L (mieluiten 12-13 g/L).
Suorita käyminen lämpötilassa 18-20°C.
Lisää sokeria 50 g/L viidentenä ja kymmenentenä käymispäivänä.
Hiivojen optimaalinen toiminta saavutetaan noudattamalla etiketissä annettuja ohjeita.
Ainesosat:
hiivat Saccharomyces cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti.
HUOMIO:
Käymisprosessin optimaaliseen kulkuun on suositeltavaa lisätä ravintoaineita, joissa on B1-vitamiinia (401010) määrässä 0,4g/L.
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero sauman kohdalla.
Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Tuote vain enologiseen käyttöön, ei suoraan nautittavaksi.